Archives for Adoleshentët

Zgjedh anën e djatht të zemrës: Një zhytje në dashurinë e epokës dixhital

Koncepti i takimeve të dashurisë ka evoluar nga ritualet formale të miqësisë në fillimet e shekullit të 20-të në kulturën e sotme me zgjedh anën e djathtë. Ky ndryshim pasqyron ndryshime të thella shoqërore dhe teknologjike.  Në brezat e kaluar, lidhjet romantike ndikoheshin kryesisht nga komuniteti, familja, klasa shoqërore, feja dhe traditat lokale. Njerëzit takoheshin përmes rretheve shoqërore, të udhëhequr nga rregulla dhe pritshmëri të pathëna, me mundësi të kufizuara dhe një rrugë të mirëpërcaktuar drejt dashurisë.  Epoka dixhitale revolucionarizoi takimet, duke i bërë platformat online terrenin e ri të takimeve. Kjo nuk ishte vetëm për teknologjinë; kishte të bënte
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët and Këshilla dhe sugjerime.
Translation Priorities: Optional.

Takimet në epokën dixhitale: Mitet, “red flags” dhe lidhjet përtej ekranit 

Takimet dixhitale kanë transformuar mënyrën se si ne lidhemi, duke ofruar mundësi të gjera, por edhe duke prezantuar kompleksitete të reja. Për shumë njerëz, bota e takimeve online mund të jetë një burim emocioni, por gjithashtu mund të sjellë momente pasigurie dhe dyshimi. Të provuarit të lidhjes në këtë mënyre të re mund të krahasohet me zhytjen në ujëra të paeksploruara: ndërsa premtimi i zbulimit është joshëse, pafundësia ndihet e madhe ndonjëherë. Është e rëndësishme të mbani mend se këto ndjenja të përziera i përjetojnë shumë njerëz. Ndërsa përshkojmë këtë peizazh në zhvillim, është thelbësore t’i jepet përparësi mirëqenies personale,
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët and Këshilla dhe sugjerime.

Translation Priorities: Optional.

Udhëzues i plotë për test e shtatzënie: Kur, pse dhe çfarë duhet të presim 

Shtatzënia është një ngjarje e rëndësishme dhe transformuese në jetën e një personi, dhe të kuptuarit se kur dhe si të testohet mund ta bëjë udhëtimin më pak stresues dhe të pasigurt. Përgatitja për një shtatzëni të mundshme përfshin një mori emocionesh dhe pyetjesh, dhe të kesh një udhëzues të plotë në duar  mund ta lehtësojë ndjeshëm procesin.   Ne do të thellohemi në botën e testimit të shtatzënisë dhe do të eksplorojmë aspekte të ndryshme, që nga koha ideale për të bërë një test deri në interpretimin e saktë të rezultateve. Në fund të këtij udhëzuesi, do të keni një
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, Foshnjet, Jam shtatëzënë, Nuk jam shtatëzënë, and Seks.

Translation Priorities: Optional.

SEKSI DHE SHENJAT E HOROSKOPIT

Thuhet se ka shumë gjëra që mund të mësoni në lidhje me një marrëdhënie aktuale ose të mundshme në të ardhmen nga astrologjia. Shenjat e horoskopit shërbejnë si një udhëzues për një numër pyetjesh hipotetike që ndoshta po i bëni vetes: nga sa jeni në përputhje dhe si t’ia dilni me partnerin tuaj në një mosmarrëveshje, deri tek ajo që mund të prisni në shtrat. Ashtu si secila nga dymbëdhjetë shenjat e horoskopit ka një grup specifik të karakteristikave, secila prej tyre ka preferenca të veçanta për sa i përket seksit dhe lojërave erotike. Dhe nëse besoni në astrologji apo
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, KATEGORITË, Seks, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.

PRO & KUNDËR KONDOMEVE

Prezervativët janë një nga format më të zakonshme të kontracepsionit në botë. Por megjithëse ato kanë një bollëk përfitimesh, ato gjithashtu kanë disa disavantazhe. Shihni disa nga pro dhe kundrat e prezervativëve për të parë nëse kjo metodë është e përshtatshme për ju. PRO Parandalon shtatzëninë Përfitimi i parë dhe më i dukshëm i prezervativëve është se ai është një mjet shumë efektiv për të parandaluar shtatzëninë. Nëse përdoren si duhet, këto “goma” të vogla janë mbi 98% të efektshme. Prezervativët janë të lirë dhe të përshtatshëm Prezervativët shiten pothuajse kudo! Nga farmacitë te mensat, pothuajse mund të merrni një kondom kudo. Ju nuk
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Seks, and Seks i sigurtë, SST-të.
Translation Priorities: Optional.

Të humbasësh virgjërinë dhe atë që mund të presësh

Të humbasësh virgjërinë është shumë e thjeshtë për djemtë, gjithçka që ata me të vërtetë duhet të bëjnë është të synojnë. Por për vajzat, është pak më e komplikuar. Ndërsa humbja e virgjërisë nuk duhet të merret shumë lehtë, nuk është diçka për t’u turpëruar, por është diçka që duhet festuar! Nëse po mendoni të perdorni  Kartën V dhe nuk dini çfarë të prisni, këtu janë disa këshilla dhe truke për t’ju drejtuar. ÇFARË DO TË THOTË TË HUMBASËSH VIRGJËRINË Të shkosh deri në fund është unike për të gjithë. Ndërsa të gjithë kanë përkufizimin e tyre se çfarë është virgjëria, humbja e
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Seks, and Seks i sigurtë, SST-të.
Translation Priorities: Not needed.

10 KONTRACEPTIVË JO STANDARDË DHE TË RREZIKSHËM QË NUK DUHET T’I PËRDORNI KURRË

Ndoshta është vështirë të besoni, me gjithë se na duket që gjyshet dhe stërgjyshet tona vazhdimisht kanë lindur fëmijë, ideja për kontraceptivët në praktikë është aq e vjetër sa koha. Sidoqoftë, kontraceptivët nuk kanë qenë në formën e paketës së pilulave që njohim sot. Kanë ekzistuar disa mënyra të pazakonta, nga herë edhe të pabesueshme të kontracepsionit, disa prej tyre përdoren deri më sot. Ju paralajmërojmë – KURRË mos i provoni! Mundohuni të mos shokoheni kur lexoni për disa nga këta “të ashtuquajturit” kontraceptivë. 1. Limoni Po, e keni lexuar drejtë. Tekstualisht një limon i prerë në dy pjesë i
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Nuk jam shtatëzënë, Përpiqen të fekondohen, Seks, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.

ARSYET pse ju vonohen menstruacionet… Përvec shtatëzanisë

Menstruacionet e vonuara ose të munguara mund të kenë shumë shkaqe të tjera përveç shtatëzanisë. Nëse jeni të sigurtë se nuk jeni shtatëzënë, por jeni të shqetësuar për vonesën e menstruacioneve, atëherë ne jemi këtu për t’ju ndihmuar. Më poshtë janë listuar arsyet kryesore përse mund të keni vonesë të menstruacioneve. STRESi! Stresi ndikon në trupin tuaj në shumë mënyra, duke përfshirë dhe çrregullimin e ciklit tuaj menstrual. Në fakt, sistemi i përgjigjes ndaj stresit në trupit e njeriut ndodhet në të njëjtën pjesë të trurit që kontrollon hormonet riprodhuese. Stresi mund të shkaktojë vonesën e ovulacionit dhe menstruacionet ose
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, Jam shtatëzënë, KATEGORITË, Menstruacionet, Nuk jam shtatëzënë, Seks i sigurtë, SST-të, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.