Archives for Тинејџери

Контрацепција А до Ш: какви различни видови постојат и што треба да знам? 

Контрацепцијата е важен дел и привилегија на модерниот живот што ни помага да ја планираме и контролираме нашата репродукција и егзистенција . Во оваа статија, ќе Ви кажеме за сите различни видови на контрацептивни средства и нивните предности и недостатоци. Без разлика дали првпат користите контрацептивни средства или сакате да го промените избраниот метод, имаме за цел да ви ги покажеме можностите за да можете да ги истражите сите ваши опции и да одлучите што е најдобро за вас.  Хормонални контрацептиви  Хормоналните контрацептиви се меѓу најраспространетите методи за спречување на несакана бременост.  Тие вклучуваат:  Различни видови на хормонски контрацептиви содржат
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Интимност, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Свајп на десно кон срцето: Детално истражување за љубовта во дигитална ера

Кликање со Конекција: Револуција во онлајн состанување (дејтување)  Концептот на дејтање има еволуирано од формалните додворувачки ритуали од раниот 20ти век до денешната свајп-на десно култура. Оваа промена ги рефлектира новите општествени и технолошки промени.  Во минатите генерации, романтичните црски биле значително под влијание на општеството, семејството, социјалните класи, религијата и локалните традиции. Луѓето се сретнувале преку социјални кругови, водени од непишани правила и очекувања, со лимитирани опции и однапред дефиниран пат на љубовта.  Дигиталната ера го револуционираше состанувањето (дејтувањето), правејќи ги онлајн платформите новото место за средби. Ова не се должи само на технологијата; туку и на променетите меѓучовечки
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Состанување или т.н дејтање во дигиталната ера: Митови, предизвици и поврзување надвор од екраните 

Дигиталното дејтање го смени начинот на кој се поврзуваме, нудејќи многубројни можности, но исто така и носи многу предизвици. За многумина, онлајн состанувањето може да биде извор на возбуда, но исто така може да не доведе до моменти на несигурност и двоумење. Кога се осмелувате на ваков чекор, односно на овој нов начин на поврзување, всушност се впуштате во непознати води. Иако можеби на почеток изгледа ветувачки и новите искуства кои ги нуди овој начин на комуникација и поврзување се возбудливи, на моменти може да биде премногу или за некои дури да биде и застрашувачко. Важно е да знаете  дека
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.

Translation Priorities: Optional.

Водич за користење на тестот  за  бременост: Кога, како  и што да очекувате 

Бременоста е важен настан во животот на една жена, кој менува многу па заради тоа  знаењето кога и како да се тестира  целото искуство од сомнеж до вистинска информација може да го направи помалку стресно и неизвесно. Подготвувањето за потенцијална бременост вклучува низа на различни емоции и прашања.Информациите во нашиот сеопфатен водич, кој го имате достапен на само еден клик од вас, може значително да го олесни процесот.   Во овој водич ќе се осврнеме на сите детали од процесот, од моментот кога се сомневате дека сте останале бремена, самиот чин на тестирање  кога е сидеално време а се направи
Прочитај повеќе

Категории: Бремена сум, Идеи и совети, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

ЗА И ПРОТИВ КОНДОМИ

Кондомите се една од најчестите форми на контрацепција во светот. Но, иако тие имаат огромна корист, имаат и некои недостатоци. Погледнете неколку добри и лошите страни на кондомите за да видите дали овој метод е соодветен за вас. ЗА Спречува бременост Првата и најочигледна придобивка од кондомите е тоа што е многу ефикасно средство за спречување на бременоста. Ако се користат правилно, овие мали “гумички” се над 98% ефикасни. Кондомите се ефтини и практични Кондомите се продаваат скоро насекаде! Од аптеки до мензи, кондоми може да набавите насекаде. Не ви треба рецепт или лична карта за да ги купите, а
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Идеи и совети, КАТЕГОРИИ, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

да ја изгубите невиноста и што може да очекувате

Да се ​​изгуби невиноста за момчињата е прилично едноставно, сè што тие треба да направат е да имаат определено цел. Но, за девојчињата, тоа е малку покомплицирано. Иако губењето на невиноста не треба да се сфаќа премногу лесно, тоа не е нешто за кое што треба да се срамите, тоа е нешто што треба да се слави! Ако планирате да ја изгубите вашата невиност и не знаете што да очекувате, еве неколку совети и трикови што ќе ви помогнат. што значи да ја изгубите  невиноста Одење до крај е уникатно за секого. Додека секој има своја дефиниција за тоа што
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Идеи и совети, КАТЕГОРИИ, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Not needed.

Хороскопските знаци и сексот

Велат, дека за моменталната или потенцијалната идна врска постојат многу работи коишто може да ги научите од астрологијата. Хороскопските знаци служат како водич за голем број хипотетички прашања што веројатно си ги поставувате: од тоа колку сте компатибилни и како да се справите со вашиот партнер во кавга, до она што може да очекувате во кревет, за време на сексуален однос. Како што секој од дванаесетте хороскопски знаци има специфичен сет од карактеристики, така секој од нив има и посебни преференции во однос на полот и предиграта. Независно од тоа дали верувате во астрологија или сте скептични во врска со
Прочитај повеќе

Категории: КАТЕГОРИИ, Секс, ТЕМИ и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.