Archives for Gjatë pritjes

10 FAKTE SURPRIZUESE PËR SHTATZaNINË

Të jesh shtatzënë është një nga përvojat më universale në botë, megjithatë ka kaq shumë gjëra që njerëzit nuk i dinë për të! Më poshtë kemi përpiluar 10 fakte interesante për të cilat mund të mos keni dëgjuar kurrë. 1) MITRA RRITET . . . SHUMË! Para shtatzënisë, mitra ka madhësinë e një dardhe dhe peshon rreth 60 gram. Por në tremujorin e tretë, ajo mund të arrijë  madhësinë e një shalqiri, me peshë mbi 900 gram! Në përgjithësi, 500 herë më e madhe se madhësia e saj normale. Por mos u shqetësoni, pas lindjes mitra kthehet në madhësinë e
Lexo më shumë

Categories: Foshnjet, Gjatë pritjes, and Jam shtatëzënë.
Translation Priorities: Optional.

7 MITE PER SHTATZANINE QE NUK JANE TE VERTETA

Para praktikuesve të mjekësisë, shkencës moderne dhe internetit, gratë mësuan për shtatzëninë nga njohuritë e dhëna nga brezat e vjetër. Tani, këto besime kolektive njihen si përralla ‘të grave të vjetra’ dhe shumë nëna të ardhshme ende u kërkojnë atyre udhëzime nga parashikimi gjinor deri te nxitja e lindjes. Disa nga këto mite janë provuar të jenë të vërteta, ndërsa të tjerët nuk kanë prova shkencore. Ne mbledhëm disa tregime të zakonshme të grave të vjetra për shtatzëninë dhe hulumtuam nëse ka ndonjë provë shkencore për t’i mbështetur ato. Ja çfarë gjetëm … JU MUND TE GJENI GJININE NGA MADHËSIA E BARKUT
Lexo më shumë

Categories: Foshnjet, Gjatë pritjes, Jam shtatëzënë, KATEGORITË, and Prindërimi.
Translation Priorities: Optional.

Pikat kryesore të bebes tuaj: Nga goditja e parë në hapat e parë

Nuk ka asgjë më të bukur për një prind për herë të parë sesa herën e parë që fëmija i tyre bën diçka, të madhe apo të vogël! Nëse kjo diçka përfshin shkelm, zvarritje, ecje, bisedë, buzëqeshje apo të qeshur! Asgjë nuk është më e rëndësishme për prindërit sesa të dëshmoni për piketat e para të foshnjës së tyre! Ne kemi përpiluar një listë të pikave më të mëdha të foshnjave, së bashku me kohën kur mund të presësh t’i përjetosh ato! Lexoni dhe mos humbisni kurrë momentet më të rëndësishme të foshnjës tuaj!   Pikat kryesore të foshnjës suaj: Tremujori i parë
Lexo më shumë

Categories: Foshnjet, Gjatë pritjes, Jam shtatëzënë, KATEGORITË, and Prindërimi.
Translation Priorities: Optional.

RRisni mundësinë e fekondimit duke përdorur Vitamina dhe suplemente

Ndërsa po përpiqeni të mbeteni shtatzënë është e rëndësishme të merrni vitaminat dhe suplementet e duhura. Vitaminat dhe suplementet jo vetëm që mund të përmirësojnë fertilitetin dhe të rrisin shanset për t’u fekonduar, por gjithashtu mund të zvogëlojnë rrezikun e problemeve në zhvillimin e foshnjës suaj në fazat e para të shtatzënisë. Nuk jeni i sigurt se cilat shtesa ushqimore duhet të merrni gjatë rrugëtimit tuaj për t’u bërë prindër? Lexoni më shumë dhe zbuloni se cilat janë suplementet më të mira, si ato rrisin shanset tuaja për t’u fekonduar dhe sasinë që duhet të merrni. RËNDËSIA E VITAMINAVE &
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, Gjatë pritjes, Jam shtatëzënë, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Përpiqen të fekondohen, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.

8 GJËRA QE NUK I DINIT PËR BINJAKËT

Në kohërat e disa fiseve të lashta afrikane, binjakët shiheshin si një shpirt i vetëm me dy trupa. Nëse njëri vdes, tjetri nuk do të mbijetojë. Edhe pse tani ne e dimë që ky fakt nuk është i vërtetë – ka ende diçka kaq mbresëlënëse për binjakët dhe fëmijët e tjerë të shumëfishtë. Nëse dëshironi të mësoni disa fakte interesante shkencore për binjakët, lexoni më poshtë: 1. TË JESH SHTATZËNË ME DY FETUSE NUK DO TË THOTË QË JANË BINJAKË Ekziston një gjendje jashtëzakonisht e rrallë e quajtur si “mbivendosje ose superfetim” ku një grua shtatzënë vazhdon të ovulojë dhe
Lexo më shumë

Categories: Gjatë pritjes, Jam shtatëzënë, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Prindërimi, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.