Archives for ТЕМИ

Контрацепција А до Ш: какви различни видови постојат и што треба да знам? 

Контрацепцијата е важен дел и привилегија на модерниот живот што ни помага да ја планираме и контролираме нашата репродукција и егзистенција . Во оваа статија, ќе Ви кажеме за сите различни видови на контрацептивни средства и нивните предности и недостатоци. Без разлика дали првпат користите контрацептивни средства или сакате да го промените избраниот метод, имаме за цел да ви ги покажеме можностите за да можете да ги истражите сите ваши опции и да одлучите што е најдобро за вас.  Хормонални контрацептиви  Хормоналните контрацептиви се меѓу најраспространетите методи за спречување на несакана бременост.  Тие вклучуваат:  Различни видови на хормонски контрацептиви содржат
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Интимност, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Улогата на музиката во водење љубов: Да созададеме плејлиста за врвна страст 

Слушни ја нашата специјална љубовна плејлиста на Спотифај и уживај! Your Ultimate Passion Playlist – playlist by Surecheck | Spotify  Има нешто во музиката што може да го трансформира обичниот момент во нешто магично, особено во интимни амбиенти. Музиката има моќ да го постави расположението, да создаде амбиент и да предизвикува емоции, што ја прави прв избор за време на водење љубов. Внимателно избраната песна може да дејствува како предлог за интимност, помагајќи им на партнерите да се опуштат, да се поврзат и да се расположат. Во оваа статија, ќе ја истражиме повеќеслојната улога на музиката во подобрувањето на сексуалните
Прочитај повеќе

Категории: Секс.
Translation Priorities: Optional.

Навигација низ нијансите на модерните односи: Кога да прашате: “Дали е ова во ред?”

 Во сложениот танц на модерните состаноци и врски, разбирањето на разликата помеѓу здравата врска и онаа што ги надминува границите е поважно од кога било. Со динамиката на односите во општеството што брзо се развива, не е секогаш лесно да се препознае што е соодветно, а што не. Она што се чувствува добро за една личност може да се чувствува целосно погрешно за друга. Среде овие сложени плими, постои едно водечко прашање што може да биде светилник за сите бродови за врска: „Дали е ова во ред? “  Променливото лице на запознавањето  Денешниот романтичен пејзаж е обележан со низа платформи
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети.
Translation Priorities: Optional.

Свајп на десно кон срцето: Детално истражување за љубовта во дигитална ера

Кликање со Конекција: Револуција во онлајн состанување (дејтување)  Концептот на дејтање има еволуирано од формалните додворувачки ритуали од раниот 20ти век до денешната свајп-на десно култура. Оваа промена ги рефлектира новите општествени и технолошки промени.  Во минатите генерации, романтичните црски биле значително под влијание на општеството, семејството, социјалните класи, религијата и локалните традиции. Луѓето се сретнувале преку социјални кругови, водени од непишани правила и очекувања, со лимитирани опции и однапред дефиниран пат на љубовта.  Дигиталната ера го револуционираше состанувањето (дејтувањето), правејќи ги онлајн платформите новото место за средби. Ова не се должи само на технологијата; туку и на променетите меѓучовечки
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Состанување или т.н дејтање во дигиталната ера: Митови, предизвици и поврзување надвор од екраните 

Дигиталното дејтање го смени начинот на кој се поврзуваме, нудејќи многубројни можности, но исто така и носи многу предизвици. За многумина, онлајн состанувањето може да биде извор на возбуда, но исто така може да не доведе до моменти на несигурност и двоумење. Кога се осмелувате на ваков чекор, односно на овој нов начин на поврзување, всушност се впуштате во непознати води. Иако можеби на почеток изгледа ветувачки и новите искуства кои ги нуди овој начин на комуникација и поврзување се возбудливи, на моменти може да биде премногу или за некои дури да биде и застрашувачко. Важно е да знаете  дека
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.

Translation Priorities: Optional.

Водич за користење на тестот  за  бременост: Кога, како  и што да очекувате 

Бременоста е важен настан во животот на една жена, кој менува многу па заради тоа  знаењето кога и како да се тестира  целото искуство од сомнеж до вистинска информација може да го направи помалку стресно и неизвесно. Подготвувањето за потенцијална бременост вклучува низа на различни емоции и прашања.Информациите во нашиот сеопфатен водич, кој го имате достапен на само еден клик од вас, може значително да го олесни процесот.   Во овој водич ќе се осврнеме на сите детали од процесот, од моментот кога се сомневате дека сте останале бремена, самиот чин на тестирање  кога е сидеално време а се направи
Прочитај повеќе

Категории: Бремена сум, Идеи и совети, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Абортус? – не прашуваме„Зошто “, туку ги разгледуваме опциите „Како“

Нема ништо срамно во абортусот. Напротив, правото на избор е нешто што не разликува од другите цицачи. Не секоја жена треба да биде мајка за да се чувствува исполнета. Не секој пар се чувствува подготвен да има дете во секој момент од нивната врска. Одбивањето експлицитно да се создаде идна генерација, како и правото на избор за абортус, отсекогаш биле широко дебатирани прашања. Целта на оваа статија не е да постави граници помеѓу „морално“ и „неморално“, туку да им помогне на сите жени да се информираат за оваа тема од перспектива на лекар. Доколку сте решиле да ја прекинете бременоста,
Прочитај повеќе

Категории: Родителство.

Translation Priorities: Required.

Водич за подобрување на задоволството во спалната соба

Сексот е одличен – не е шокантно откритие, туку вистина на која вреди да се потсетите. Докажано е дека го подобрува физичкото здравје и ја подобрува менталната благосостојба. Да не зборуваме дека го обликува начинот на кој се однесувате со другите и како ја гледате љубовта. Разбирање на вашата врска и сексуалниот живот Зрелите врски се изградени врз основа на физичката интимност и блискост, без разлика дали всушност имате секс или не. Дали врската може да опстане без секс? Да. Сексот не е секогаш неопходен, но за многумина е важен дел од здравата, исполнета врска. За многумина сексот може да
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство.

Дали вашето задоволство е до мерка? Водич за зголемување на исполнувањето во вашиот живот.

Животот богат со задоволство е среќен живот. Потрагата по задоволство е благородна причина. Секој сака да се чувствува добро за себе и да има повеќе од она што го прави среќен. Тоа е потреба која се наоѓа во сржта на самата човечка природа. Така направете ги бројките, видете колку задоволство всушност добивате од вашиот живот и подигнете ја границата. Но, дали може воопшто да се измери задоволството? Задоволството значи многу работи за различни луѓе. Секој човек различно го доживува и има уникатен став за тоа што му носи радост, а што не. Зборуваме за „недобивање доволно задоволство“ и „тоа е
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство и КАТЕГОРИИ.

Водење на добар живот според 5-те нивоа на задоволство

Да ​​зборувате на јазикот на вистинското задоволство значи да го знаете вашето место во светот. Задоволството често се доживува како минливо и површно чувство. Сепак, живеењето на живот полн со задоволство не е само потрага по моментална среќа, туку начин целосно да се разберете себеси и да имате живот вреден за живеење. Со прифаќање на задоволството во сите негови форми и наоѓање во вашиот секојдневен живот, можете да го развиете чувство на задоволство што се преведува во подлабоко чувство на благосостојба. Време е да се преиспита природата на задоволството Задоволството има многу повеќе димензии отколку што може да помислите на
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство.