Archives for КАТЕГОРИИ

Контрацепција А до Ш: какви различни видови постојат и што треба да знам? 

Контрацепцијата е важен дел и привилегија на модерниот живот што ни помага да ја планираме и контролираме нашата репродукција и егзистенција . Во оваа статија, ќе Ви кажеме за сите различни видови на контрацептивни средства и нивните предности и недостатоци. Без разлика дали првпат користите контрацептивни средства или сакате да го промените избраниот метод, имаме за цел да ви ги покажеме можностите за да можете да ги истражите сите ваши опции и да одлучите што е најдобро за вас.  Хормонални контрацептиви  Хормоналните контрацептиви се меѓу најраспространетите методи за спречување на несакана бременост.  Тие вклучуваат:  Различни видови на хормонски контрацептиви содржат
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Интимност, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Свајп на десно кон срцето: Детално истражување за љубовта во дигитална ера

Кликање со Конекција: Револуција во онлајн состанување (дејтување)  Концептот на дејтање има еволуирано од формалните додворувачки ритуали од раниот 20ти век до денешната свајп-на десно култура. Оваа промена ги рефлектира новите општествени и технолошки промени.  Во минатите генерации, романтичните црски биле значително под влијание на општеството, семејството, социјалните класи, религијата и локалните традиции. Луѓето се сретнувале преку социјални кругови, водени од непишани правила и очекувања, со лимитирани опции и однапред дефиниран пат на љубовта.  Дигиталната ера го револуционираше состанувањето (дејтувањето), правејќи ги онлајн платформите новото место за средби. Ова не се должи само на технологијата; туку и на променетите меѓучовечки
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

Состанување или т.н дејтање во дигиталната ера: Митови, предизвици и поврзување надвор од екраните 

Дигиталното дејтање го смени начинот на кој се поврзуваме, нудејќи многубројни можности, но исто така и носи многу предизвици. За многумина, онлајн состанувањето може да биде извор на возбуда, но исто така може да не доведе до моменти на несигурност и двоумење. Кога се осмелувате на ваков чекор, односно на овој нов начин на поврзување, всушност се впуштате во непознати води. Иако можеби на почеток изгледа ветувачки и новите искуства кои ги нуди овој начин на комуникација и поврзување се возбудливи, на моменти може да биде премногу или за некои дури да биде и застрашувачко. Важно е да знаете  дека
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети и Тинејџери.

Translation Priorities: Optional.

Водич за користење на тестот  за  бременост: Кога, како  и што да очекувате 

Бременоста е важен настан во животот на една жена, кој менува многу па заради тоа  знаењето кога и како да се тестира  целото искуство од сомнеж до вистинска информација може да го направи помалку стресно и неизвесно. Подготвувањето за потенцијална бременост вклучува низа на различни емоции и прашања.Информациите во нашиот сеопфатен водич, кој го имате достапен на само еден клик од вас, може значително да го олесни процесот.   Во овој водич ќе се осврнеме на сите детали од процесот, од моментот кога се сомневате дека сте останале бремена, самиот чин на тестирање  кога е сидеално време а се направи
Прочитај повеќе

Категории: Бремена сум, Идеи и совети, Не сум бремена, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

5 совети за подобрување на сексуалната самодоверба

Довербата во кревет е еден од клучните фактори за да се забавуваме, што значи дека на сите им е потребна.Со оваа статија ќе се обидеме да ги подигнеме, подобриме или барем да ги поставиме темелите на вашата сексуална самодоверба. Каков е нашиот сексуален став? Одење во кревет со личност, без разлика дали за прв пат или со долгорочен партнер, имаме одредени идеи и очекувања за тоа што и како ќе се случи. Сите овие ментални мисли и планови формираат став кој понекогаш е негативен поради недостаток на самодоверба. Факт е дека не можеме да кликнуваме со прстите и магично да
Прочитај повеќе

Категории: КАТЕГОРИИ.

Дали КОВИД-19 влијае на вашиот менструален циклус?

Не можеме да го пропуштиме огромното влијание на пандемијата КОВИД-19 врз човештвото. КОВИД-19 инфекцијата обично е поврзана со респираторни симптоми, како што се кашлица, треска или отежнато дишење. Како и да е, тоа исто така може да влијае на другите системи на нашето тело, како што се дигестивниот, нервниот или кардиоваскуларниот систем. Се поголеми докази сугерираат дека инфекцијата со КОВИД-19 може да влијае и на вашиот менструален циклус. Зборувајќи генерално, ова може да биде предизвикано од самиот вирус или од стресот што го предизвикува на телото. Да не ги заборавиме и потребните прилагодувања на животниот стил, што исто така може
Прочитај повеќе

Категории: Менструација и Не сум бремена.
Translation Priorities: Optional.

ТОП 5 КАМА СУТРА ПОЗИЦИИ

Додека едноставните позиции може да бидат рутински, ништо не може да ги зачини работите во спалната соба, како што можат некои позиции на Кама Сутра! Без разлика дали сте авантуристички спортист или крут возач, сигурно ќе пронајдете нов фаворит на нашите топ 5 позиции на Кама Сутра! ШТО Е КАМА СУТРА Сите сме слушнале за Кама Сутра и знаеме дека станува збор за света, античка книга што значи да се направи непријатно на нови, убави и необични начини! Тоа е се за што знаат повеќето луѓе, но има многу повеќе во оваа мала книга! Првично е напишана на хинду, и
Прочитај повеќе

Категории: Идеи и совети, КАТЕГОРИИ, Не сум бремена, Се обидувам да забременам и Секс.
Translation Priorities: Optional.

ЗА И ПРОТИВ КОНДОМИ

Кондомите се една од најчестите форми на контрацепција во светот. Но, иако тие имаат огромна корист, имаат и некои недостатоци. Погледнете неколку добри и лошите страни на кондомите за да видите дали овој метод е соодветен за вас. ЗА Спречува бременост Првата и најочигледна придобивка од кондомите е тоа што е многу ефикасно средство за спречување на бременоста. Ако се користат правилно, овие мали “гумички” се над 98% ефикасни. Кондомите се ефтини и практични Кондомите се продаваат скоро насекаде! Од аптеки до мензи, кондоми може да набавите насекаде. Не ви треба рецепт или лична карта за да ги купите, а
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Идеи и совети, КАТЕГОРИИ, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Optional.

7 СТАРИ ЖЕНСКИ ПРИКАЗНИ ЗА ОТКРИВАЊЕ НА БРЕМЕНОСТА

Пред медицинските лекари, модерната наука и интернетот, жените дознаваа за бременоста од знаењето пренесено од постарите генерации. Сега, овие колективни убедувања се познати како „приказни за мали деца“ и многу идни мајки сè уште бараат да им дадат насоки од родово предвидување до поттикнување на трудот. Докажано е дека некои од овие приказни на старите жени се вистинити, додека за другите нема научни докази. Издвоивме неколку вообичаени приказни за мали деца во врска со бременоста и испитавме дали има научни докази за нивното тврдење. Еве што најдовме МОЖЕТЕ ДА ГО ОТКРИЕТЕ ПОЛОС СПОРЕД ГОЛЕМИНАТА НА СТОМАКОТ Според популарните приказни мали
Прочитај повеќе

Категории: Бебиња, Бремена сум, КАТЕГОРИИ, кога-очекувате-дете и Родителство.
Translation Priorities: Optional.

да ја изгубите невиноста и што може да очекувате

Да се ​​изгуби невиноста за момчињата е прилично едноставно, сè што тие треба да направат е да имаат определено цел. Но, за девојчињата, тоа е малку покомплицирано. Иако губењето на невиноста не треба да се сфаќа премногу лесно, тоа не е нешто за кое што треба да се срамите, тоа е нешто што треба да се слави! Ако планирате да ја изгубите вашата невиност и не знаете што да очекувате, еве неколку совети и трикови што ќе ви помогнат. што значи да ја изгубите  невиноста Одење до крај е уникатно за секого. Додека секој има своја дефиниција за тоа што
Прочитај повеќе

Категории: Безбеден секс и СПБ, Идеи и совети, КАТЕГОРИИ, Секс и Тинејџери.
Translation Priorities: Not needed.