Gjatë pritjes

SI FUNKSIONON SURECHECK

A keni përdorur ndonjë herë Surecheck dhe a e keni pyetur veten se si funksionojnë testet e shtatëzanisë? Në pamje të parë duket si një produkt i thjeshtë, por në praktikë bazohet në shkencë.

Testet e shtatëzanisë Surecheck janë prodhuar me ar të posaçëm koloidal, që garanton saktësi mbi 99% në ditën e parë të ciklit të vonuar. Por pse janë kaq të sakta? Testet e shtatëzanisë Surecheck regjistrojnë praninë e hCG (hormonit gondatropin korionik njerëzor) në urinë. hCG shfaqet gradualisht rreth një jave pas mbetjes shtatëzënë.

HORMONI GONDATROPIN KORIONIK NJERËZOR (HCG)

hCG prodhohet nga qelizat që rrethojnë embrionin në zhvillim dhe mund të zbulohet në trup që javën e parë pas fekondimit të vezës. Në fillim nivelet e hCG janë shumë të ulëta që të japin një rezultat kategorik nëse gruaja është shtatëzënë ose jo. Ato rriten me çdo ditë të kaluar nga zhvillimi embrional dhe arrijnë kulmin e tyre rreth javës së 10 të shtatëzanisë. Nivelet e hCG ulen, kur placenta është formuar plotësisht.

Një këshillë nga Surecheck: Bëjeni testin me urinën e parë të mëngjesit, kur pritni të fillojë cikli juaj. Atëherë nivelet e hormonit tuaj hCG janë më të larta!

SI BËHET TESTI

Taking a test

Ju mund të ndiheni të shqetësuar kur bëni një test shtatëzanie, kështu që është mirë të dini se si funksionon testi dhe si ta lexoni rezultatin tuaj. Testet e Surecheck-ut kanë hapësirë ​​për dy vija në dritaren e rezultatit. Njëra është e shënuar me një “C” dhe tjetra me një “T”. Vija “C” është vija e kontrollit, ndërsa vija “T” është rezultati juaj. Vija e kontrollit shfaqet vetëm për të siguruar që vetë testi funksionon në mënyrë të pavarur nga rezultati. Vija “T” është rezultati juaj i shtatëzanisë, nëse e keni bërë testin saktë. Të kesh këtë linjë do të thotë që ka shumë gjasa të jeni shtatëzënë.

PSE MUND TË MERRET NJË REZULTAT I PASAKTË

Ekzistojnë disa faktorë që mund të ndikojnë në rezultatin tuaj. Nëse e bëni testin shumë herët, mund të merrni një rezultat negativ të pasaktë. Kjo për shkak se prodhimi i hormonit hCG ende nuk ka filluar. Disa barna gjithashtu ushtrojnë ndikim në saktësinë e rezultateve. Këto janë barnat si ato për sëmundjen e Parkinsonit, pilulat për gjumë, opioidet dhe të tjera.

Përveç kësaj ka dhe disa sëmundje që mund të çojnë në rezultat pozitiv të rremë. Shkaku është në nivelet e rritura të hormonit hCG, të cilat nuk janë shkaktuar nga shtatëzania. Shembuj për këtë janë deficiti i imunoglobulinës A (IgA) dhe disa lloje kanceri.

ÇFARË DO TË THOTË REZULTATI ME NJË VIJË TË ZBEHTË

Nëse vija e dytë (në fushën e T) është e zbehtë, kjo do të thotë, se rezultati është i paqartë. Nëse dini se si ndryshojnë nivelet e hormonit hCG do të keni më lehtë të kuptoni pse merrni një rezultat të tillë. Pritni 48 orë dhe bëni një test të ri! Nëse rezultatet vazhdojnë të jenë të paqarta, kërkoni këshillë nga mjeku.

Nëse e keni bërë testin shumë herët, por nuk jeni të sigurt sa kohë të pritni, llogaritni 19 ditë nga data, kur supozoni se mund të keni mbetur shtatëzënë.

Si t’i përdorni testet SURECHECK

Surecheck ofron dy lloje produktesh – Streamer dhe Kaseta. Prania e këtyre testeve varet nga shteti, ku ndodheni. Secili produkt ofrohet me fletë-udhëzimi të bashkëngjitur. Kjo fletë-udhëzimi përmban instruksione të hollësishme dhe informacion tjetër të dobishëm. Mund te vizitoni dhe faqen tonë Mënyra e përdorimit!
Nëse keni pyetje lidhur me funksionimin e testeve të shtatëzanisë Surecheck ose si t’i lexoni rezultatet tuja, vizitoni seksionin me pyetjet që bëhen më shpesh ndaj nesh ose na kontaktoni!

Share