KATEGORITË

10 përfitimet më të mëdha të orgazmës

Benefits of orgasm

Të pasurit e orgazmës është ndoshta një nga dhuratat më të mira që mund t’i bëni vetes! Por a e dini se orgazmat mund t’ju bëjnë më të shëndetshëm dhe të lumtur? Përfitimet e orgazmave janë të pafundme, por këtu janë 10 të parët. Pra, jepini zonja, edukohuni dhe korrni përfitimet!

përfitimi 1 i orgazmës: mund t’ju heqë stresin

Kur përjetoni orgazëm, patjetër që nuk jeni duke menduar për listën e pafundme të gjërave që duhet të bëni. Orgazmat kërkojnë largimin e mendimeve stresuese nga mendja dhe përqendrimin në kënaqësinë tuaj. Kështu që zhvendoseni fokusin tuaj larg ankthit, përjetoni një orgazmë (nëse jeni vërtet të stresuar, përjetoni disa) dhe shijojeni atë.

përfitimi 2 i orgazmës: është si të bësh stërvitje

Të pasurit e orgazmës nuk është saktësisht si një seancë palestre, prandaj mos e anulo anëtarësimin tënd akoma! Sidoqoftë, orgazmat i sigurojnë trupit tuaj një stërvitje klimatike. Të pasurit e një orgazme bën që muskujt tuaj të tendosen dhe të kontraktohen ndërsa eksitoheni më shumë dhe më në fund arrini orgazmën. Nuk ka asgjë më të mirë se një stërvitje që mezi ndihet si e tillë.

përfitimi 3 i orgazmës: mund të përmirësojnë shëndetin e zemrës

Orgazmat rrisin rrahjet e zemrës suaj. Kryerja e marrëdhënieve seksuale dhe masturbimi për një periudhë të gjatë kohore, mund të rrisë rrahjet e zemrës dhe është stërvitje e mirë për të.

Sipas ekspertëve, me kalimin e kohës masturbimi mund të kontribuojë në përmirësimin e shëndetit kardiovaskular dhe qëndrueshmërisë. Kjo varet nga forca me të cilën jeni duke masturbuar, por nëse mund të djersiteni, atëherë është e shkëlqyeshme për shëndetin e zemrës!

Një studim i vitit 2016 tregoi se cilësia dhe shpeshtësia seksuale mund të ulin shanset e hipertensionit dhe rrahjet e shpejta të zemrës tek ata mbi 65 vjeç. Orgazmat mund të përmirësojnë seriozisht shëndetin e zemrës suaj, duke ndihmuar në uljen e rrezikut kardiovaskular te burrat dhe gratë e moshuara.

përfitimi 4 i orgazmës: mund t’ju bëjë më të lumtur

Orgazmat ndihmojnë në rritjen e endorfinave, të cilat në thelb ju bëjnë të ndiheni mirë. Këto endorfina do të ndihmojnë patjetër në rritjen e humorit tuaj, kështu që në thelb të pasurit e një orgazme mund t’ju bëjë një femër më të lumtur dhe të shëndetshme..

përfitimi 5 i orgazmës: mund t’ju ndihmojë me gjumin

Orgazma çliron energjinë dhe tensionin e ndrydhur. Kontraksioni i muskujve tuaj, tensioni i gjakut dhe rrahjet e zemrës janë në nivelin më të lartë. Kjo mund të jetë rraskapitëse, dhe pas orgazmës, ju mund të përjetoni një farë lodhje.

Një teori vëren se orgazma gjithashtu duket se nxit më shumë çlirimin e prolaktinës, një hormon që lidhet me ngopjen seksuale dhe gjithashtu është i lidhur me gjumin.

Relaksimi që orgazmat japin mund të jetë një mënyrë e shkëlqyeshme për t’u lodhur vërtet. Pra, është mirë ta përjetoni para gjumit nëse dëshironi një gjumë sa më të rehatshëm.

përfitimi 6 i orgazmës: mund të rrisë vetëvlerësimin

Një përfitim i madh i orgazmave, marrëdhënieve seksuale dhe masturbimit është largimi i turpit seksual. Një nga faktet më të qëndrueshme në lidhje me natyrën njerëzore është se ne jemi qenie seksuale. Nuk ka absolutisht asgjë të keqe për këtë, është e mrekullueshme!

Kur ndiheni të lidhur me nevojat dhe dëshirat tuaja seksuale, vetëvlerësimi juaj ka të ngjarë të jetë më i lartë!

Në vitin 2011, studiuesit në Shkollën e Shëndetit Publik Johns Hopkins Bloomberg zbuluan se kënaqësia seksuale tek të rriturit është e lidhur me zhvillimin e shëndetshëm psikologjik dhe shoqëror, rritjen e vetëvlerësimit, autonomisë, empatisë, besimit dhe vetëvlerësimit, kështu që përjetoni një orgazmë dhe kënaquni me vetëvlerësimin e sapo zbuluar.

përfitimi 7 i orgazmës: mund të rrisë epshin tuaj

Të pasurit e orgazmave mund të sjellë më shumë mendime seksuale dhe përgjigje më të mirë seksuale. Ky është lloji më i mirë i një ciklit të pafund. Sa më shumë të stimuloni veten, aq më shumë do të dëshironi të stimuloheni.

E gjitha është pjesë e natyrës njerëzore: Kur përjetoni diçka që është jashtëzakonisht e mirë, qoftë të ngrënit e një torte apo të pasurit e një orgazme të këndshme, me siguri që do të dëshironit më shumë. Pra, merreni tortën dhe hajeni atë!

përfitimi 8 i orgazmës: mund t’ju lehtësojë dhimbjet e barkut gjatë menstruacioneve

Nëse keni dhimbje barku gjatë menstruacioneve, orgazmat mund të ndihmojnë që ato të bëhen më pak të dhimbshme. Të pasurit e një orgazme çliron endorfina të cilat janë në gjendje të lehtësojnë dhimbjen. Kjo mund t’i bëjë dhimbjet e barkut më pak të dhimbshme.

përfitimi 9 i orgazmës: mund ta bëjë trurin tuaj më të mprehtë

Truri dhe vagina juaj janë më të lidhura sesa mund të mendoni. Disa hulumtime tregojnë se aktiviteti seksual është i lidhur me aftësitë njohëse më të mira tek të rriturit.

Një studim i vitit 2017 në The Journals of Gerontology mori në shqyrtim njerëz midis moshës 50 dhe 83 vjeç që marrin pjesë në një sërë aktivitetesh seksuale (përfshirë masturbimin) në frekuenca të ndryshme. Studimi zbuloi se aktiviteti më i shpeshtë seksual shoqërohej me rezultate më të larta në testet njohëse që vlerësonin gjëra të tilla si kujtesa dhe rrjedhshmëria verbale.

Sasia e madhe e hormoneve të lëshuara gjatë orgazmës dërgon një ton mesazhesh në të gjithë trupin tuaj, duke rritur aktivitetin e trurit. Hulumtimet treguan se orgazmat tek gratë gjatë masturbimit bëjnë që truri të zgjohet gjatë rezonancës magnetike (MRI).

Orgazmat përmirësojnë gjumin, ulin stresin dhe përmirësojnë të qënurit të shoqërueshëm. Kjo përmirëson funksionin e trurit dhe këto përfitime mund të jenë më të fuqishme sesa të bërit e një fjalëkryqi sfidues. Neurotransmetuesit si dopamina, i cili çlirohet gjatë aktivitetit seksual, mund të ofrojnë përfitim mbrojtës për trurin.

përfitimi 10 i orgazmës: mund të rrisë tolerancën ndaj dhimbjes dhe të lehtësojë dhimbjen

Të pasurit e orgazmave mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjes ose zvogëlimin e niveleve të dhimbjes për shkak të çlirimit të endorfinës gjatë pikës kulmore të orgazmës.

Orgazmat mund t’ju ndihmojnë të ndiheni më të lumtur dhe më të shëndetshëm. Një studim i vitit 2013 nga Universiteti i Munster, tregoi një lidhje midis aktivitetit seksual dhe dhimbjeve të kokës dhe migrenës, me 60% të pjesëmarrësve që raportuan përmirësim të migrenës dhe 70% e tyre raportuan lehtësim të moderuar deri në të plotë.

tani që i dini përfitimet e orgazmës, mësoni si t’i përjetoni ato

Është mirë të kuptosh të gjitha përfitimet e orgazmave, por nuk do t’i shijosh ato përfitime nëse nuk di si të përjetosh orgazma! Për fat të mirë ne kemi një blog që ka të bëjë me kënaqësinë e femrave, ai ju jep një udhëzues me këshilla dhe truke për të pasur orgazmën tuaj të rradhës. Nëse doni të mësoni se si të kënaqeni në dhomën e gjumit, ose nëse doni të mësoni rreth Kama Sutra ose disa pozicione që nuk e dinit se do t’i dashuronit, kemi një blog edhe për këtë!

Share