KATEGORITË

5 këshilla për përmirësimin e vetëbesimin seksual

Besimi në shtrat është një nga faktorët kryesorë për një kohë të mirë, kështu që të gjithë kanë nevojë për të.Me këtë artikull ne do të përpiqemi të ngremë, përmirësojmë ose të paktën të hedhim themelet e vetëbesimit tuaj seksual.

 Cili është qëndrimi ynë seksual

? Duke shkuar në shtrat me një person, qoftë për herë të parë ose me një partner afatgjatë, ne kemi ide dhe pritshmëri të caktuara se çfarë dhe si do të ndodhë. Të gjitha këto mendime dhe plane mendore formojnë një qëndrim që ndonjëherë është negativ për shkak të mungesës së vetëbesimit. Fakti është se ne nuk mund të klikojmë gishtat dhe të eliminojmë në mënyrë magjike të gjithë faktorët që na bëjnë të dyshojmë në veten tonë, por ne mund të provojmë disa truke për t’u ndier më mirë në lëkurën tonë.

  1. Merrni më shumë kohë për veten tuaj

Askush nuk ju njeh më mirë se ju, kështu që është një ide e mirë të analizoni trupin tuaj pa ndihmë. Përqendrohuni në ato zona që ju duken tërheqëse dhe seksi dhe gjeni një mënyrë për t’i theksuar ato në jetën tuaj të përditshme. Në këtë mënyrë do të jeni të sigurtë se keni disa “pika të forta” që do të kontribojne në vetëbesimin tuaj në shtrat. Kur një burrë ka një ide se çfarë i pëlqen, edhe nëse nuk ka ndonjë përvojë seksuale, kjo bën përshtypje tek partneri. Mos kini frikë të njihni trupin tuaj, qoftë përmes masturbimit ose vëzhgimit të thjeshtë, sepse në këtë mënyrë do të kuptoni se si reagoni ndaj stimujve dhe ku janë përqendruar pikat tuaja të zgjimit.

  1. Flirtoni më shumë

Flirtimi i shëndetshëm nuk është vetëm një mënyrë për të tërhequr vëmendjen, por është gjithashtu një metodë e mirë për të rritur vetëvlerësimin tuaj seksual dhe shoqëror. Duke flirtuar me dikë, ju pak a shumë dilni nga zona juaj e rehatisë dhe në mënyrë të pavetëdijshme përmirësoni komunikimin dhe sjelljen tuaj. Herën tjetër që ju pëlqen dikush, mos kini frikë të merrni iniciativën. Mendoni për flirtimin si diçka që bëni për veten tuaj, jo si diçka që domosdoshmërisht duhet të çojë në një vazhdim seksual. Është pothuajse e garantuar që duke u përqëndruar në gjërat që ju pëlqejnë tek personi, ai do të bëjë të njëjtën gjë me ju. Kjo ju jep një perspektivë të ndryshme, përmes së cilës mund të gjeni cilësitë tuaja që nuk i keni kushtuar vëmendje më parë. Mos u ndjeni të pakëndshëm nëse bëheni objekt i një flirti jokomitues, sepse kjo mund t’ju ndihmojë të bëni hapin e parë herën tjetër.

  1. Zhvishu

Nuk ka trupa perfektë. Si ju ashtu edhe partneri juaj do të vini re se keni bark. Dallimi është se ju kujdeseni. Ideja është se sa më shumë që i kushtoni vëmendje këtyre pjesëve të trupit tuaj, aq më shumë neglizhoni gjithçka tjetër që ndodh. Në mënyrë që një seks të jetë sa më i kënaqshëm, duhet të përqendroheni tek njëri -tjetri, dhe kjo nuk mund të ndodhë nëse vazhdimisht mendoni për “të metat” e trupit tuaj. Këshilla ime është që të zhvisheni më shpesh gjatë seksit dhe parathënies. Ka diçka shumë seksi dhe intime në prekjen e dy trupave të zhveshur. A keni dashur ndonjëherë të flini me dikë, por nuk doni ta shihni pa rroba? Herën tjetër që ndiheni të pasigurt për trupin tuaj, bëjini vetes këtë pyetje. Zgjimi bazohet në të gjitha shqisat, mos i mbyllni sytë.

  1. Flisni për seksin

Edhe pse bota po bëhet më pak konservatore, të flasësh për seksin është ende tabu për disa njerëz. Dhe kur nuk flasim për diçka, shansi për t’u ndjerë i pakëndshëm me të rritet. Ndarja e përvojave seksuale midis partnerëve dhe miqve është një mënyrë e mirë për të rritur vetëvlerësimin seksual. Edhe historitë qesharake dhe të vështira mund t’ju tregojnë se seksi nuk është gjithmonë një përvojë e përsosur. Shumë burra kanë pasur një problem momental me ereksionin ose derdhjen. Nga ana tjetër, shumë gra kanë përjetuar hidratim, dhimbje ose siklet të pamjaftueshëm gjatë marrëdhënieve seksuale. Është e rëndësishme të komunikosh në këto momente. Të gjithë janë të lodhur, të shqetësuar, epsh të ulët, etj. Nëse problemi është tek ju dhe e kuptoni, ndani atë me partnerin tuaj në mënyrë që ai të mos e kërkojë atë në vetvete. Kujdesuni për vetëbesimin seksual të të tjerëve, sepse do të ndikojë në tuajin.

  1. Mos e krahasoni veten me askënd

Ne të gjithë kemi identitetin tonë seksual. Fatkeqësisht, ndonjëherë mediat sociale dhe industria e pornografisë krijojnë standarde të gabuara për estetikën dhe atë që “kërkohet” prej nesh në shtrat. Kjo mund të ndikojë negativisht në vetëvlerësimin tonë seksual dhe të na bëjë të provojmë domosdoshmërisht gjëra me të cilat nuk ndihemi më rehat. Ndërsa nuk ka asgjë të keqe me eksperimentimin, nuk duhet të jetë në kurriz të kënaqësisë tuaj. Është mirë të gjesh ritmin tuaj individual gjatë seksit, i cili është optimal për ju dhe partnerin tuaj. Është më e rëndësishme të përshtatemi me njëri -tjetrin sesa që të gjithë të përpiqen të demonstrojnë diçka të re dhe të ndryshme çdo herë.

Si përmbledhje, ju këshilloj të analizoni më pak dhe të veproni më guximshëm. Bazat e seksit janë nxitjet dhe pasioni, jo planifikimi i tepërt. Importantshtë e rëndësishme ta bëni atë me besim dhe një dozë përgjegjësie. Siç shkon duke thënë, bëhu seksi pa komplekse!

Share