Adoleshentët

Të humbasësh virgjërinë dhe atë që mund të presësh

Virginity Blog

Të humbasësh virgjërinë është shumë e thjeshtë për djemtë, gjithçka që ata me të vërtetë duhet të bëjnë është të synojnë. Por për vajzat, është pak më e komplikuar. Ndërsa humbja e virgjërisë nuk duhet të merret shumë lehtë, nuk është diçka për t’u turpëruar, por është diçka që duhet festuar!

Nëse po mendoni të perdorni  Kartën V dhe nuk dini çfarë të prisni, këtu janë disa këshilla dhe truke për t’ju drejtuar.

ÇFARË DO TË THOTË TË HUMBASËSH VIRGJËRINË

Të shkosh deri në fund është unike për të gjithë. Ndërsa të gjithë kanë përkufizimin e tyre se çfarë është virgjëria, humbja e saj arrihet herën e parë që bëni seks.

Për gratë, humbja e virgjërisë zakonisht nënkupton largimin e himenit tuaj jashtë “ishullit”. Himeni është një ind i hollë dhe me mish që ndodhet në hapjen e vaginës suaj. Kur shkoni deri ne fund, himeni ndonjëherë shqyhet, gjë që mund të shkaktojë shqetësime.

Ju mund të përjetoni pak gjakderdhje të lehtë nëse himeni juaj shtrihet gjatë depërtimit, kjo është plotësisht normale. Në mënyrë tipike, kjo nuk do të prodhojë gjak të mjaftueshëm për të lënë rrëmujë në çarçafë.

ÇFARË NDJESIE KA HUMBJA E VIRGJËRISË SUAJ

 

Disa njerëz kanë kujtime të këndshme për herë të parë që “bënë dashuri”, por shumica e njerëzve kanë kujtime të turpshme, të ngathëta, të dhimbshme dhe të pakëndshme për humbjen e virgjërisë së tyre (mos u shqetësoni, këto bëjnë histori shumë më të mira).

Humbja e virgjërisë nuk ka shumë të ngjarë të jetë perfekte dhe pa dhimbje, siç do të donit që ju të besonit.

E vërteta është se mund të keni dhimbje, dhe ju ndoshta do të jeni duke u përkulur keq duke menduar nëse kjo është ajo që do të ndihet gjithmonë – por ka dritë në fund të tunelit sepse seksi bëhet më i mirë me moshën dhe përvojën!

Shumica e djemve nuk kanë asnjë ide se si t’i kënaqin gratë në vitet e tyre të adoleshencës (disa burra nuk mësojnë kurrë me të vërtetë), por disa prej tyre do të marrin kohë për të kuptuar se çfarë ju bën të ndjeni më shumë kënaqësi në vend të dhimbjes.

KËSHILLA DHE TRUKE PËR TË HUMBUR VIRGJËRINË TUAJ

Kur të vijë koha, përpiquni ta mendoni si fitimin e një përvoje, në vend që të humbni ose të jepni diçka.

Pavarësisht nëse jeni e virgjër apo jo, sigurohuni që kur bëni seks, ju dhe partneri juaj jeni të dy gati dhe se në të vërtetë dëshironi. Ju nuk keni nevojë të nxitoni për të! Kështu që, sigurohuni mirë me njëri-tjetrin dhe përvoja do të jetë shumë më e këndshme dhe shumë më pak e vështirë.

Ju keni më shumë të ngjarë të ndjeni kënaqësi nëse jeni të kënaqur me trupin tuaj, partnerin tuaj dhe përvojën në tërësi. Mos ushtroni shumë presion për momentin, nuk ka diçka të tillë si hera e parë e përsosur. Mos kini frikë të qeshni me gabimet dhe të argëtoheni.

Nëse në ndonjë moment pushoni së argëtuari, ose ndryshoni mendim dhe vendosni që në të vërtetë nuk doni të bëni seks, atëherë thoni kështu. Jo do të thotë jo, partneri juaj nuk ka të drejtë të përpiqet t’ju detyrojë të bëni seks. Mos harroni se kjo nuk vlen vetëm për herën tuaj të parë, është e drejta juaj – çdo herë!

Për t’i shpëtuar dhimbjes, sigurohuni që të jeni eksituar dhe lubrifikuar siç duhet, sa më e lagësht aq më mirë. Pra, mos e kapërceni paralojen  dhe shkoni drejtpërdrejt nga puthja në bërjen e veprës. Ti jepni e trupit tuaj kohë për t’u përgatitur është thelbësore për minimizimin e fërkimit që shkakton shqetësim dhe dhimbje.

Nëse një pozicion seksual ju dhemb, provoni një tjetër! Pozicionet më të mira seksuale për të humbur virgjërinë janë ato më të thjeshtat si misionarja dhe cowgirl.

Gjeni një vend të sigurt, privat, në mënyrë që të mos keni askënd që futet në dhome – ju me të vërtetë nuk doni që vëllezërit e motrat, prindërit ose shokët e dhomës të ecin ndërsa jeni duke bere seks.

Dëshironi të keni një orgazëm? Mos prisni që I dashuri juaj t’ju çojë atje herën e parë (ose të dytën!) Në mënyrë që të kulmoni – duhet të njihni trupin tuaj, saktësisht se çfarë ndihet mirë dhe çfarë jo. Partneri juaj nuk do të jetë në gjendje të lexojë mendjen tuaj, prandaj jepini disa udhëzime dhe mësojini se si dhe ku t’ju prekin.

SI TË QËNDRONI TË PASTËR NDËRSA “BËNI GJËRAT E NDYra

Tani që po mendoni të kryeni marredhenie seksuale, sigurohuni që të kuptoni se kjo do të thotë që duhet të vini mbrojtje, jo vetëm për të parandaluar një shtatëzani të padëshiruar, por edhe për të parandaluar sëmundjet ngjitëse seksuale . Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është duke përdorur prezervativ dhe kontracepsion .

Nëse mendoni se keni mbetur shtatzënë ose keni humbur një periudhë – përdorni një test shtatzënie të besuar si Surecheck , i cili është në gjendje të zbulojë shtatzëninë që nga dita e parë e një periode të humbur .

Për të mësuar më shumë rreth seksit, shikoni në blogun tonë në 6 Gjërat që Seksi ka harruar t’ju mësojë .

Share