Archives for Përpiqen të fekondohen

 5 pozicionet më të mira KAMA SUTRA

Edhe pse pozicionet e thjeshta mund të jenë më të mirat për ju, asgjë nuk mund t’ju kënaqë në dhomën e gjumit siç mund të bëjnë disa pozicione të Kama Sutra! Pavarësisht nëse jeni një atlet aventurier ose një kalorës i ngurtë, me siguri do të gjeni një të preferuar nga 5 pozicionet tona kryesore Kama Sutra! çfarë është KAMA SUTRA Ne të gjithë kemi dëgjuar për Kama Sutra dhe e dimë që është një libër i shenjtë, antik që ka të bëjë me kryerjen e marrëdhënieve në mënyra të reja, të bukura dhe të veçanta! Kjo është ajo që
Lexo më shumë

Categories: KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Nuk jam shtatëzënë, Përpiqen të fekondohen, and Seks.
Translation Priorities: Optional.

Problemet e konceptimit: Testimi

Shumë çifte në ditët e sotme kanë probleme të konceptimit. Gratë nën moshën 35 vjeç që janë përpjekur të mbeten shtatzënë për më shumë se 1 vit ose gratë mbi moshën 35 vjeç që kanë provuar për më shumë se 6 muaj, duhet të konsultohen me një mjek. Infertiliteti nuk është vetëm çështje femërore. Infertiliteti mund të prekë të dy partnerët. Ekspertët e pjellorisë bien dakord që, mesatarisht, 30% e rasteve të infertilitetit mund t’i atribuohen vetëm femrës, 30% vetëm mashkullit, 30% një kombinim i të dy partnerëve dhe në 10% ka infertilitet të pashpjegueshëm.   Këtu janë hapat që duhet të ndërmerrni kur keni
Lexo më shumë

Categories: Nuk jam shtatëzënë and Përpiqen të fekondohen.
Translation Priorities: Optional.

Arsyet e humbjes së menstruacioneve… përveç shtatzënisë – Pjesa 2

Në blogun e mëparshëm , kemi diskutuar disa nga arsyet kryesore për të humbur periodat tuaja përveç shtatzënisë – stresi, ushtrime intensive, PCOS, probleme të tiroides, etj. Këtu janë disa arsye të tjera të mungesës së menstruacioneve.   Çfarë është amenorrea? Amenorrea nënkupton mungesën e menstruacioneve. Ekzistojnë dy lloje të amenorresë – primare dhe sekondare. Amenorrea primare përcaktohet si dështimi i fillimit të ciklit të parë menstrual deri në moshën 16 vjeç. Amenorrea sekondare ndodh kur një grua që ka pasur cikle menstruale normale ndalon se paturi perioda mujore për më shumë se 3 muaj. Cikli menstrual rregullohet nga gjëndrra e hipofizës dhe
Lexo më shumë

Categories: Menstruacionet, Nuk jam shtatëzënë, and Përpiqen të fekondohen.
Translation Priorities: Optional.

Ovulimi – gjithçka që duhet të dini

Ovulimi është një nga fazat më të rëndësishme të ciklit menstrual. Lexoni këtë blog për informacion shtesë në lidhje me atë që është ovulimi dhe çfarë ndodh me trupin tuaj kur jeni në ovulim. Çfarë është ovulimi? Përveç menstruacioneve, cikli menstrual i grave përbëhet nga tre faza – faza folikulare, ovulacioni dhe faza luteale. Ovulacioni është lirimi i një veze të pjekur nga një prej vezoreve. Pas kësaj, strukturat e veçanta të tubave fallopiane, të quajtura fimbria, mbajnë vezën nga vezorja drejt mitrës. Kur ndodh ovulimi dhe sa zgjat? Ovulimi zakonisht ndodh në mes të ciklit tuaj menstrual. Për shembull, nëse cikli juaj menstrual zgjat 28 ditë, ovulimi
Lexo më shumë

Categories: KATEGORITË, Nuk jam shtatëzënë, Përpiqen të fekondohen, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.

KËSHILLAT DHE TRUKET SI T’I LARMONI GJËRAT NË DHOMËN E GJUMIT

Pavarësisht se sa jeni të zënë me punë dhe përgjegjësi të tjera, shumica e njerëzve kanë nevojë për seks, intimitet dhe afërsi gjatë gjithë jetës së tyre. Seksi nuk është vetëm për kënaqësi, por gjithashtu ka përfitime të vërteta për shëndetin. Rritja e dëshirës seksuale mund të kontribuojë për një jetë më të mirë seksuale, më pak stres dhe të rrisë ndjenjën e intimitetit midis jush dhe partnerit tuaj Pavarësisht nëse dëshironi ta bëni jetën tuaj seksuale më të larmishme ose thjesht përpiqeni të bëheni pak më lojcak në përgjithësi, këshillat tona kryesore do t’ju ndihmojnë të rritni epshin tuaj
Lexo më shumë

Categories: KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Përpiqen të fekondohen, Seks, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.

10 KONTRACEPTIVË JO STANDARDË DHE TË RREZIKSHËM QË NUK DUHET T’I PËRDORNI KURRË

Ndoshta është vështirë të besoni, me gjithë se na duket që gjyshet dhe stërgjyshet tona vazhdimisht kanë lindur fëmijë, ideja për kontraceptivët në praktikë është aq e vjetër sa koha. Sidoqoftë, kontraceptivët nuk kanë qenë në formën e paketës së pilulave që njohim sot. Kanë ekzistuar disa mënyra të pazakonta, nga herë edhe të pabesueshme të kontracepsionit, disa prej tyre përdoren deri më sot. Ju paralajmërojmë – KURRË mos i provoni! Mundohuni të mos shokoheni kur lexoni për disa nga këta “të ashtuquajturit” kontraceptivë. 1. Limoni Po, e keni lexuar drejtë. Tekstualisht një limon i prerë në dy pjesë i
Lexo më shumë

Categories: Adoleshentët, KATEGORITË, Këshilla dhe sugjerime, Nuk jam shtatëzënë, Përpiqen të fekondohen, Seks, and TEMAT.
Translation Priorities: Optional.