Archives for Задоволство

Водич за подобрување на задоволството во спалната соба

Сексот е одличен – не е шокантно откритие, туку вистина на која вреди да се потсетите. Докажано е дека го подобрува физичкото здравје и ја подобрува менталната благосостојба. Да не зборуваме дека го обликува начинот на кој се однесувате со другите и како ја гледате љубовта. Разбирање на вашата врска и сексуалниот живот Зрелите врски се изградени врз основа на физичката интимност и блискост, без разлика дали всушност имате секс или не. Дали врската може да опстане без секс? Да. Сексот не е секогаш неопходен, но за многумина е важен дел од здравата, исполнета врска. За многумина сексот може да
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство.

Дали вашето задоволство е до мерка? Водич за зголемување на исполнувањето во вашиот живот.

Животот богат со задоволство е среќен живот. Потрагата по задоволство е благородна причина. Секој сака да се чувствува добро за себе и да има повеќе од она што го прави среќен. Тоа е потреба која се наоѓа во сржта на самата човечка природа. Така направете ги бројките, видете колку задоволство всушност добивате од вашиот живот и подигнете ја границата. Но, дали може воопшто да се измери задоволството? Задоволството значи многу работи за различни луѓе. Секој човек различно го доживува и има уникатен став за тоа што му носи радост, а што не. Зборуваме за „недобивање доволно задоволство“ и „тоа е
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство и КАТЕГОРИИ.

Водење на добар живот според 5-те нивоа на задоволство

Да ​​зборувате на јазикот на вистинското задоволство значи да го знаете вашето место во светот. Задоволството често се доживува како минливо и површно чувство. Сепак, живеењето на живот полн со задоволство не е само потрага по моментална среќа, туку начин целосно да се разберете себеси и да имате живот вреден за живеење. Со прифаќање на задоволството во сите негови форми и наоѓање во вашиот секојдневен живот, можете да го развиете чувство на задоволство што се преведува во подлабоко чувство на благосостојба. Време е да се преиспита природата на задоволството Задоволството има многу повеќе димензии отколку што може да помислите на
Прочитај повеќе

Категории: Задоволство.