БРЕМЕНИ ИЛИ НЕ?

Читањето на резултатите на Вашата Surecheck Cassette е брзо и лесно! Нашите тестови може да се направат секаде – давајќи ви комплетна приватност и сигурност во резултатите.

SureCheck Cassette How To Read the results
SureCheck Cassette How To Read the results

БРЕМЕНИ ИЛИ НЕ?

Читањето на резултатите на Вашата Surecheck Cassette е брзо и лесно! Нашите тестови може да се направат секаде – давајќи ви комплетна приватност и сигурност во резултатите.

1.

Накапете 3-4 капки од вашата урина на местото назначено за таа намена. Поставете го тестот на рамна површина, со прозорчето за резултати кренато нагоре.

2.

Розова боја треба да се рашири низ прозорчето – тоа е знак дека тестот е функционален.

3.

Почекајте неколку минути пред да го прочитате резултат (секогаш проверувајте по првите 5 минути, но не покасно од 30 минути).

БРЕМЕНА

Ако сте бремени, треба да се појават две розови линии во прозорецот. Имајте на ум, иако едната линија е посветла од другата – тоа сепак значи БРЕМЕНОСТ

Посетете го вашиот лекар доколку имате позитивен резултат.

НЕ СТЕ БРЕМЕНА

Ако не сте бремени, тогаш во прозорецот ќе се појави само ЕДНА розова линија.

Ве молиме имајте предвид дека негативен резултат може да се добие и ако сте го направиле тестот прерано или ако нема доволно присуство на hCG хормон во урината. Направете уште еден тест за неколку дена, за да го потврдите резултатот.