Archives for Uncategorized @sq

ARSYET pse ju vonohen menstruacionet… Përvec shtatëzanisë

Menstruacionet e vonuara ose të munguara mund të kenë shumë shkaqe të tjera përveç shtatëzanisë. Nëse jeni të sigurtë se nuk jeni shtatëzënë, por jeni të shqetësuar për vonesën e menstruacioneve, atëherë ne jemi këtu për t’ju ndihmuar. Më poshtë janë listuar arsyet kryesore përse mund të keni vonesë të menstruacioneve. STRESi! Stresi ndikon në trupin tuaj në shumë mënyra, duke përfshirë dhe çrregullimin e ciklit tuaj menstrual. Në fakt, sistemi i përgjigjes ndaj stresit në trupit e njeriut ndodhet në të njëjtën pjesë të trurit që kontrollon hormonet riprodhuese. Stresi mund të shkaktojë vonesën e ovulacionit dhe menstruacionet ose
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

PRODUKTET MENSTRUALE MË TË NJOHURA: AVANTAZHET AND DISAVANTAZHET

Kur bëhet fjalë për produktet higjenike menstruale, përzgjedhja e tyre varet plotësisht nga secila prej nesh. Nëse një produkt është i përshtatshëm për një femër mund të mos funksionojë për një tjetër. Kjo për shkak se të gjithë kemi ndryshime në ciklin menstrual, sasive të rrjedhjes, kushteve vaginale dhe përceptimin e ndryshëm të rehatisë. Pra, është e rëndësishme të kuptojmë dhe të provojmë metoda të ndryshme për t’u kujdesur për ciklin tonë menstrual. Më poshtë kemi listuar avantazhet dhe disavantazhet e produkteve më të njohura të menstruacioneve. TAMPONËT Tamponët janë një nga produktet më të njohura të menstruacioneve në ditët
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

KINKET AND FETISHET: CFARË KUPTIMI KANË?

Kinket dhe fetishet – çfarë kuptimi kanë? Ne jemi të sigurtë që i keni dëgjuar këto terma, nëse jo nga miqtë tuaj, atëherë me siguri në internet dhe seriale televizive të njohura. Sidoqoftë,këto terma nuk nënkuptojnë të njëjtën gjë. Kinket dhe fetishet kanë ndryshim mes njëra tjetrës. Nëse nuk i kuptoni më poshtë kemi shpjeguar këto terma. CFARË ËSHTË NJË KINK? Me fjalë të thjeshta, një kink është diçka që të dy partnerët i eksiton dhe në përgjithësi është dëshira jo tradicionale seksuale dhe intime, por praktika të veçanta ose fantazi. Termi “jo-tradicional” ka kuptime të ndryshme për secilin prej
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

FEkondimi IN VITRO (IVF): ÇFARË do të thotë dhe kur është i nevojshëm ?

Të gjithë e dinë si mund të bëjmë një foshnje… apo jo? Në kohët e sotme, teknologjia dhe mjekësia mund të ndihmojnë riprodhimin që nuk kërkon marrëdhënie seksuale. Kjo është veçanërisht e dobishme për njerëzit në marrëdhënie të të njëjtës gjini, ato që nuk arrijnë të fekondohen në mënyrë natyrale, gratë beqare që kërkojnë të mbeten shtatëzënë pa një partner mashkull dhe shumë raste të tjera – me kusht që vezët dhe qelizat e spermës të jenë të shëndetshme. Por në kohët e sotme edhe këto mund të dhurohen! Por çfarë kërkon IVF ? A ka ndonjë rrezik? Kur është
Read More

Categories: Uncategorized @sq.

5 SËMUNDJET SEKSUALISHT TË TRANSMETUESHME MË TË ZAKONSHME DHE SI TI TRAJTONI ATO

Sëmundjet seksualisht të transmetueshme (SST) janë shumë të zakonshme dhe nëse keni një SST nuk është ka asgjë për t’u turpëruar – por është e rëndësishme t’i kuptoni ato, në mënyrë që të keni një jetë seksuale të shëndetshme pa u shqetësuar për marrjen ose përhapjen e ndonjë sëmundje të tillë. Nëse dëshironi të mësoni se cilat janë SST-të më të zakonshme, si dhe simptomat e tyre apo si t’i trajtoni ato –  lexoni dhe zbuloni më shumë rreth 5 sëmundjeve seksualisht të transmetueshme më të zakonshme. SI TRANSMETOHEN SST? Sipas Organizatës Botërore të Shëndetit, më shumë se 1 milion
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

Proçesi shkencor i Fekondimit

Njohuritë e disa njerëzve janë të kufizuara në lidhje me ovulacionin dhe riprodhimin në terma të tilla : “spermatozoidët bashkohen me vezën, veza ngjitet në mitër ’dhe ja, ju keni ngelur shtatzënë! Por fekondimi realizohet me më shumë proçese të tjera sesa thjesht kombinimi i dy qelizave riprodhuese. Në fakt, ju keni mundësi për të ngelur shtatzënë vetem në disa ditë në muaj. Vazhdoni të lexoni për të mësuar procesin interesant të ovulacionit dhe fekondimit që. . . të cilët ju ndoshta nuk i dinit. KUPTONI CIKLIN TUAJ Ashtu si hëna dhe ndryshimet stinore, trupi i femrës kalon nëpër faza,
Read More

Categories: Uncategorized @sq.

RRisni mundësinë e fekondimit duke përdorur Vitamina dhe suplemente

Ndërsa po përpiqeni të mbeteni shtatzënë është e rëndësishme të merrni vitaminat dhe suplementet e duhura. Vitaminat dhe suplementet jo vetëm që mund të përmirësojnë fertilitetin dhe të rrisin shanset për t’u fekonduar, por gjithashtu mund të zvogëlojnë rrezikun e problemeve në zhvillimin e foshnjës suaj në fazat e para të shtatzënisë. Nuk jeni i sigurt se cilat shtesa ushqimore duhet të merrni gjatë rrugëtimit tuaj për t’u bërë prindër? Lexoni më shumë dhe zbuloni se cilat janë suplementet më të mira, si ato rrisin shanset tuaja për t’u fekonduar dhe sasinë që duhet të merrni. RËNDËSIA E VITAMINAVE &
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

8 GJËRA QE NUK I DINIT PËR BINJAKËT

Në kohërat e disa fiseve të lashta afrikane, binjakët shiheshin si një shpirt i vetëm me dy trupa. Nëse njëri vdes, tjetri nuk do të mbijetojë. Edhe pse tani ne e dimë që ky fakt nuk është i vërtetë – ka ende diçka kaq mbresëlënëse për binjakët dhe fëmijët e tjerë të shumëfishtë. Nëse dëshironi të mësoni disa fakte interesante shkencore për binjakët, lexoni më poshtë: 1. TË JESH SHTATZËNË ME DY FETUSE NUK DO TË THOTË QË JANË BINJAKË Ekziston një gjendje jashtëzakonisht e rrallë e quajtur si “mbivendosje ose superfetim” ku një grua shtatzënë vazhdon të ovulojë dhe
Read More

Categories: Uncategorized @sq.
Translation Priorities: Optional.

7 MITE tË ZAKONSHME DHE IDE TË GABUARA PËR KONTROLLIN E LINDJES që DUHET TË DINI

Kur bëhet fjalë për menstruacionet, shtatzëninë dhe kontrollin e lindjes, mund të jetë i vështirë dallimi midis fakteve shkencore dhe miteve folklorike. Sidoqoftë, është e rëndësishme të kuptoni trupin tuaj dhe çfare konsumoni apo përdorni që të jeni të shëndetshme. Njohuritë rreth opsioneve të kontrollit të lindjes janë te domosdoshme për fuqizimin e grave në mënyrë që të kenë kontroll mbi shëndetin dhe mirëqenien e tyre. Më poshtë kemi renditur disa nga mitet dhe faktet më të zakonshme në lidhje me kontracepsionin për t’ju mbajtur të informuar: 1. PILULA NDIKON NË SHTIMIN NË PESHË Shumë gra thonë se kanë shtuar
Read More

Categories: Uncategorized @sq.