6 LUCRURI INTERESANTE DESPRE PREZERVATIVE

Prezervativ, condom, balon, capișon, cauciuc, căciuliță … probabil că ați auzit multe denumiri pentru prezervative până acum. Sunt una dintre cele mai utilizate metode de contracepție, deoarece sunt ușor accesibile, au preț rezonabil, și sunt esențiale pentru prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și a sarcinilor nedorite. Dar e posibil să existe și detalii despre prezervative pe care încă nu le-ați aflat.

Fiți atenți, pentru că avem informații importante pentru dvs.: fapte interesante despre prezervative pe care nu le-ați știut până acum.

PREZERVATIVELE AU FOST UTILIZATE ÎN TRECUT CHIAR DINAINTEA EREI NOASTRE

Până și strămoșii noștri erau preocupați de sexul protejat. Potrivit cercetătorilor, primele dovezi în legătură cu o învelitoare pentru penis pot fi văzute în picturile rupestre. O peșteră franceză numită Grotte des Combarrelles are picturi murale cu un bărbat care pare să folosească prezervativ. Această ilustrație este estimată la 15 000 de ani.

Cu toate acestea, nu se știe ce se folosea pentru acoperirea penisului, dar este interesant de știut că strămoșii noștri erau suficient de înțelepți pentru a se proteja.

PREZERVATIVE DE IN

Primele prezervative documentate au fost menționate la începutul erei noastră, și erau confecționate din bucăți de pânză de in cusute una de alta manual. Unele dintre aceste prezervative erau concepute pentru a acoperi întregul penis, iar altele doar pentru vârful acestuia. Prezervativele de in au fost popularizate din nou din anii 1400 până în anii 1700.

Nu suntem prea siguri cât de confortabile ar fi fost aceste prezervative pentru fiecare dintre parteneri, sau cât de multă protecție poate oferi o bucată de pânză pentru prevenirea sarcinii sau a ITS, dar toate invențiile trebuie să înceapă de undeva.

PREZERVATIVE DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

Valentines Day

Conform unui sondaj despre sex din 2017, 68% din cei din generația Millennial spun că fac sex cel mai mult de ziua îndrăgostiților. Acest sondaj a inclus peste de 3 000 de bărbați și femei activi sexual, cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

În mod ironic, în unele țări 14 februarie este, de asemenea, ziua națională a prezervativului. Această denumire este foarte bine nimerită, deoarece un alt studiu a descoperit că, în medie, de ziua îndrăgostiților sunt folosite 87 de prezervative în fiecare secundă. Asta însemnă un total extraordinar de 7 516 800 de prezervative folosite doar de ziua îndrăgostiților.

PREZERVATIVELE AU DATĂ DE EXPIRARE

Da, știm – când aveți chef de sex, primul lucru din mintea dvs. probabil NU este data de expirare a prezervativului. Dar este un fapt important de luat în considerare, deoarece prezervativele au o durată medie de valabilitate de patru ani! Și asta dacă le depozitați într-un loc rece și uscat, NU dacă le îndesați în buzunarul de la blugi sau în portofel.

 NU DUBLAȚI

Nu vă lăsați păcăliți de acest mit! Mulți oameni cred că utilizarea a două prezervative înseamnă protecție dublă, dar nu este așa. Utilizarea a două prezervative NU oferă nici o protecție suplimentară. De fapt, “ambalarea” dublă crește șansele de rupere, crescând riscul de sarcină și ITS. În schimb, puteți împiedica ruperea concentrându-vă pe calitatea produsului folosit, asigurându-vă că folosiți dimensiunea corectă, și având grijă să aveți lubrifiere suficientă.

FEMEILE SUNT RESPONSABILE PENTRU APROAPE JUMĂTATE DIN VOLUMUL VÂNZĂRILOR DE PREZERVATIVE

Când vine vorba de sănătatea dvs. sexuală, uneori este mai bine să luați lucrurile în propriile mâini. Conform datelor recente, 40% din prezervative sunt vândute femeilor. Femeile proactive își asumă responsabilitatea pentru propria sănătate sexuală, și planifică totul dinainte. Foarte bine faceți, doamnelor!

Dacă sunteți în căutarea altor fapte interesante, sau vă interesează mituri și informații pe teme de sănătate sexuală – vizitați astăzi blogul nostru!